Maison Salvadore

Site

About the building & the grounds

Salvadore is a grand, elegant old dame full of quirks. She was built from huge lumps of granite pulled out of the river that runs below, almost 250 years ago. Originally built as a Maison de Maître in 1750, she has rambling outbuildings now re-purposed as making, moving and doing spaces. The main building has 18 windows not one of which is the same size or style.

Grander than a farmhouse and more humble than a château, Salvadore can accommodate up to 18 people, across 8 rooms. There is a large communal kitchen with adjoining dining hall and the attic boasts a 80 sq meter studio that is suitable for both screenings and movement work. There is a communal courtyard which connects to the ceramics studio,  and leads to the garden and terrace with beautiful views over the surrounding countryside.

The building is home to Corinne Aivazian who has been lovingly restoring and developing the site since securing its purchase in 2016, and Lia Walton since taking up the role of co-director of the space in 2018.

The renovation

The re-birth of the building and it’s grounds has been and continues to be a collective act. When the building was first acquired there was no running water, windows were broken or missing and internal walls were crumbled or collapsing. Salvadore now re-lives through the grace of local artisans, visiting artists and many generous volunteers. If you are interested in volunteering with us through the workaway programme, please get in touch.